Laman sosial Youthster

Laman sosial aka social network telah semakin bertambah bilangan penggunanya sejak 5 tahun kebelakangan ini....... Laman sosial ini boleh dianggap sebagai satu medium komunikasi yang baru..... Jika dahulu, kita diperkenalkan dengan talian mudah alih handphone, kemudian SMS, MMS dan lain-lain....... mungkin laman sosial ini lebih banyak fungsinya bagi masyarakat zaman sekarang untuk berkomunikasi dan berinteraksi dengan keluarga, kenalan, atau pun menjadi medium baru untuk mencari lebih ramai kenalan-kenalan baru.......... Tidak hairanlah pengguna-pengguna laman sosial ini bukan sahaja terdiri dari golongan remaja, malah golongan berkerjaya, pemimpin-pemimpin kerajaan, selebriti, dan golongan profesional yang lain turut menjadi pengguna tegar laman sosial...... Ini kerana, laman sosial ini memudahkan interaksi dan komunikasi antara satu sama lain....Kewujudan laman-laman sosial yang baru juga tumbuh bagaikan cendawan...... matlamatnya cuma satu, menjadi medium atau pentas untuk berinteraksi.....selain tambahan fungsi-fungsi yang lain bagi menceriakan dan memudahkan urusan harian....
Mungkin kita sudah biasa dengan laman sosial seperti Facebook, MySpace, Friendster atau Twitter.......di sini, Rul mahu menulis serba sedikit mengenai sebuah laman sosial baru.....iaitu YouTHster......YouTHster berjaya menarik perhatian Rul untuk menjadi salah seorang pengguna.....walaupun masih baru, tetapi sesebuah kejayaan sememangnya bermula dari bawah......
Rul begitu bangga dengan usaha untuk mewujudkan laman sosial ini...... malahan, pencipta laman ini adalah anak muda Malaysia sendiri, iaitu saudara Saiful Amin.... tahniah buat Saiful Amin, salah seorang creator yang berbakat...... laman YouTHster ini baru sahaja dibuka secara rasmi pada 7 Mac 2011 yang lepas..... masih baru kan???
"Rul dah register......Jom la join sekali....cepat-cepat..."

Antara kelebihan laman sosial ini adalah seperti kita boleh membuka satu ruangan Forum, Blog, Polls, Quiz, Group, dan Bulletins. Kita juga boleh mengupload Gambar, Muzik dan Video untuk dikongsi dengan pengguna-pengguna yang lain. Laman YouTHster juga mempunyai fungsi Games, bagi penggemar-penggemar Games dan mengisi masa lapang.
Best tak laman sosial ni??? belum cuba belum tahu....apa yang Rul boleh katakan, laman ini sememangnya amat menarik...... tak sama dengan Facebook, tak serupa dengan Twitter, bukan kembar MySpace, bukan jugak adik-beradik Friendster....hahahaha....YouTHster ada kelebihan dan kekuatan tersendiri..... buat kawan-kawan, Eqbal, Zahid, Along, Kak Farhana dan Nur Amal.....jom kita cuba menjadi pengguna laman sosial ini......Jom...Jom...Jom.....

sini link untuk ke laman YouTHster..... http://www.youthster.tk/index.php?do=/
Jangan Lupa Join YouTHster !!!

(terkini) STATUS LAMAN WEB : TIDAK AKTIF
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

5 comments:

Anonymous said...

amende la rul nie . .

Anonymous said...

hai,,,,ahahahaha

Anonymous said...

style2....

zezolla_atin said...

woott2...

AL AZRUL said...

dah hampir stu bula dprknlkan...
still blum dpt smbutn yg mngglkkn....
harap2 rmai lgi dpt join Youthster......