Helikopter MHS Aviation di UniKL MIAT

Sebagai seorang siswa UniKL MIAT (Institut Teknologi Penerbangan Malaysia), Rul sentiasa 'alert' dengan cerita-cerita dan perkembangan terkini UniKL MIAT....... sekarang, UniKL MIAT sudah dipenuhi dengan helikopter-helikopter dari MHS Aviation...... Rul dengar cerita dari pensyarah, MHS Aviation akan beroperasi dalam skala kecil di UniKL MIAT ini setelah UniKL MIAT telah menandatangani MoU persetujuan dengan MHS Aviation..... 6 buah helikopter MHS pelbagai jenis, ada kecil dan ada juga yang besar, telah ditempatkan di 'hangar' UniKL MIAT....... 'hangar' MIAT sekarang pun sudah semakin sesak kerana pesawat-pesawat yang sedia ada juga sudah cukup untuk memenuhi 'hangar'..... ditambah pula dengan kehadiran 6 helikopter MHS, 'hangar' menjadi semakin penuh dengan pesawat, sehinggakan 4 buah pesawat lama telah ditempatkan di luar 'hangar', yakni di kawasan pendaratan helikopter iaitu 'apron'...... 'apron' UniKL MIAT yang sebelum ini dijadikan kawasan untuk meletakkan kenderaan bagi siswa-siwa UniKL MIAT, terpaksa dikosongkan bagi memberi ruang untuk helikopter MHS beroperasi..... maknanya, akan selalulah ada helikopter yang akan 'turun naik' di kampus UniKL MIAT ini.....
di antara 6 buah helikopter milik MHS aviation

Rul ingin ceritakan serba sedikit mengenai UniKL MIAT, UniKL MIAT merupakan sebuah universiti di bawah kendalian MARA, yakni di bawah Kementerian Pembangunan Luar Bandar dan Kemajuan Wilayah....... MIAT merupakan salah satu cawangan Universiti Kuala Lumpur yang berteraskan Teknologi Pesawat...... Kampus UniKL MIAT terletak di kawasan Jenderam Hulu Sepang Selangor dan jumlah bilangan siswazah menghampiri 2600 orang...... UniKL MIAT menjadi satu-satunya universiti di Malaysia yang mempunyai kemudahan seperti 'hangar', 'apron', 'engine mock-up' dan pesawat-pesawat bagi memudahkan proses pembelajaran...... antara pesawat-pesawat lama yang ditempatkan di sini ialah Cessna, Hawker Sidderly 125, Duke, Piper, Skyhawk, Boeing 737, Fokker dan beberapa buah helikopter...... untuk info-info lain boleh ke laman web rasmi UniKL di http://www.unikl.edu.my/ ataupun laman web UniKL MIAT di http://www.miat.unikl.edu.my/v2/ ......

p/s : Siswa UniKL MIAT diharapkan mampu menjadi perintis masa hadapan bagi industri penerbangan di Malaysia mahupun di peringkat global......
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

12 comments:

shahjiehan said...

budk miat xde kualiti kan...kan

jom baca dan komen Saya Sayang emak saya | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Anonymous said...

bodo hang ni shahjiehan... yang hang p condemn2 tempat blajaq si rul ni pasai pa? hang jeles ka?

shahjiehan said...

aku tya ja... apa da...

shahjiehan said...

member aku ckp, kos kat miat tu utk maintenance, bukan engineer... tyr usha TAME..under MAS kot..

setahu aku la...

tuan tanah, sila jelaskan..

*ini pertanyaan*

AL AZRUL said...

shahjiehan...

apa yg saudra dmksudkn dgn "maintenance, bukan engineer"????...
-tolong jelaskan ttg ini, sblum sya boleh beri jwpn....

pasal student miat tak de kualiti tu,
sya tak boleh untuk menidakkan, dan tak juga mengiakan statement tu......
sya just junior student tahun ke-2....
sya bukan dean, mhupun lecturer untuk mltakkan kualiti terhadap student miat....
bleh sya tahu, mna dgr cerita pasal takde 'kualiti' ni????
dan bleh sya tahu, mcm mna bleh dgmbarkan seseorng student tersebut mmpunyai kualiti ataupun tidak??? universiti mna yg saudara bleh beri contoh student berkualiti??? kenapa???

shahjiehan said...

hehe.. xde la.. member2 sy la yg ckp.. die dah ex miat la..die ckp, masalh disilpin truk, lagi 1, die ckp, praktikal or kerja, knowledge fail, tya pointer meletup..

itu sbbnya aku tya..benar kah begitu?

biasa la, yg buruk sikit, di gembar grmburkan jadi besar... better sy tya sendiri budak miat.. tol x? dari aku percaya bulat2

AL AZRUL said...

owh....takpe shahjiehan....
sya tak salahkan awak....
seperti sya ckap sblum ni...
sya tdak menidakkan ataupun mengiakan...
sbb, kitorang yg junior ini pun dgr cerita ttg
takde 'kualiti' ni.... mgkin ada segelintir student miat yg gagal memenuhi kehendak industri, seperti yg kita tahu, dunia aviation memerlukan komitmen disiplin dan kecekapan yg cukup tinggi, mgkin ada individu yg gagal memenuhinya sekaligus menimbulkan statement negatif.... lecturer kitorang yg sentiasa igtkan kitorang untuk cuba hilangkan statement tu... insyaallah, pelapis-pelapis baru MIAT akan cuba padamkan statement tu.... tapi bukan senang, bila benda dah keruh, nak jernihkan begitu susah...kitorang yg junior2 pun terpaksa telan walaupun begitu pahit "statement student miat tak de 'kualiti'"...

shahjiehan said...

ni mesti gara2 senior yg buat taik...

isk3...

takpa2.. cuba perbaiki mentaliti mereka tuh!!


jom baca dan komen Arab Saudi mahu bina bangunan tertinggi 1.6 km

ibnurasyid said...

@shahjiehan mmber ko tu keje kt men skang? setau aku bdk2 miat yg kondem or ckp student x brkualiti ni sbnrnya dia yg x berkualiti..xpenah nk bersyukur dgn bnda yg dh sedia ada., apsal knowledge nk failed plak sdangkan smua dh disuap oleh lec n instructor., duit MARA dh suap.,xpyh bayar pon nk menyalak lagi.,itu la problem org kita ni klo nk tau.,pastu jaja crita ckp itu ini kt org lain.,buruk kn nama.,

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Anonymous said...

Assalamu'alaikum, berdisiplin atau tidak atas pilihan masing2. Biasalah manusia yang buruk je nampak.

Asyiqin Sabrina said...

Miat tawarkan course ni untuk undergraduate tak ?