Terlalu sibuk

Sebulan sebelum 'final exam' adalah minggu-minggu yang paling sibuk bagi seorang siswa UniKL MIAT..... Rul terpaksa melalui rutin jadual harian yang begitu padat dengan kelas-kelas teori, latihan praktikal, 'quizzes', 'mid-term exam' dan lain-lain, hujung minggu pula Rul akan menggunakan sebaik mungkin masa yang ada untuk menyiapkan segala 'assignment', 'project report', 'presentation slide', 'online quizzes' dan yang sewaktu dengannya..... senang cerita, memang sibuk dan terpaksa mengerahkan segala tenaga yang ada untuk menyempurnakan segala tugasan..... Alhamdulillah, Rul masih lagi diberikan kekuatan dan kecekalan untuk menempuhi semua ini, dan ini adalah tanggungjawab yang perlu dipikul sebagai seorang pelajar....
Jadual kelas minggu ke-15, agak padat, nasib baik hari isnin cuti....hehe

Disebabkan banyak perkara yang hendak dilakukan, Rul tidak sempat untuk pulang ke 'kampung', setiap hari dan setiap minggu, Rul akan terperuk di kampus, lagi pun tiada cuti panjang untuk Rul 'balik rumah', terpaksalah tunggu cuti 'study leave' ataupun cuti semester nanti barulah Rul dapat balik ke Selama Perak.... 2-3 hari yang lepas, ibu Rul ada 'call', tanya Rul sihat ke tidak, macam mana 'study', OK ke tidak dan satu lagi, ibu Rul beritahu yang adik bongsu menangis, dia tanya ibu, "Bila Rul nak balik?? dah lama Rul tak balik rumah!!".... Rul pun rasa macam mahu menangis, walaupun mata sudah bergenang dengan air mata, Rul tetap cuba manahan diri untuk tidak mahu menangis..... sebenarnya Rul bukan tidak mahu balik, tapi masa tidak mengizinkan, Insyaallah.....kalau ada masa dan cuti panjang, yakni awal bulan Jun nanti Rul akan pulang juga ke Selama Perak, seronoknya....hehe....
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

4 comments:

cik.saffa.here.with.love. said...

so mari bercuti bersama-sama..

zippo miller said...

teringat time jadi student dulu perghh(robocop fb)

aisyah qaisyiah said...

wow padatnya jadual...
sabar jak la, mmg g2 kehidupan student kan...
btw gudluck rul..:)

ghab van hal said...

hehe..ynwa!!!