Twitter yang 'cambest'

Salam, ni entry pertama yang Rul tulis selepas 8 bulan tak update blog.. Reason tak update blog??, Rul sorang je yang tahu, he2.. BTW, dulu Rul pernah cakap yang tak akan buka atau tulis entry baru dalam blog ni dah, tapi Rul dah 'mungkir janji', nampak sangat Rul tak boleh tepati janji, he2.. Takpe la, memang Rul minat menulis pun.. Dah start tulis entry ni, then lepas ni akan ada la entry2 baru yang lain.. "Yeaa, i'm back dunia blogging".. Untuk entry ni dan next2 entry, Rul tulis santai2 je la, sbelum ni Rul 'skema' sikit menulis, 'baku habis'.. :)

Entry ni Rul just nak inform yang Rul dan 'comeback' dalam dunia blogging, fuyoo 'comeback', ala2 K-pop la derr.. dan Rul nak kongsi link twitter Rul jugak.. Twitter ni 'cambest', seriously.. entah la, nampak simple je twitter ni, tak complicated atau variety macam Facebook.. 'Just simple'.. Hari2 la Rul online twitter untuk ber'tweet2'.. Tweet dengan artis, terasa macam retiss la jugak kan..ha2.. BTW, memang best la tweet ni, memang la terlalu open dan kurang privacy, tapi yang tu la best, semua cakap berlapik je, 'baik sangat'.. ;)
Layout twitter

Walaupun tak ramai kawan lagi di twitter, still seronok la, ada la 2-3 orang kawan pun dah OK dah, at least tak sembang sorang2.. ;) Twitter unik kot, sebab ada 'trending', kita boleh tahu apa yang tengah top sekarang, apa yang paling banyak di'tweet'kan.. ada mention ala2 Facebook, tapi mention di twitter ni lebih 'bermakna' dari mention di Facebook, something different.. arrr, ada hasttag juga, ni yang paling awesome, tahu hashtag?? arr, macam mana nak explain ni, faham2 je la sendiri hashtag tu apa dia.. :)..

Kalau di Facebook, kita kenal Mark Zuckenberg, famous la derr, mesti la kan, dia kan founder Facebook.. di Twitter siapa lak??.. yang ni Rul wat research sikit, nak jugak kenal siapa founder Twitter ni, OK, google memang awesome, result search untuk founder Twitter di google adalah Jack Dorsey.. OK, set dalam kepala, nama Jack Dorsey lak ganti Mark Zuckenberg..ha2.. macam la tak ada nama lain nak diingat..
Jack Dorsey, creator of Twitter

Rul dah addict sikit dengan Twitter ni, ada orang cakap bosan, tapi Rul cakap wallopsome.. 'wallopsome' ni tinggi sikit dari 'awesome', kawan Rul la yang cakap, Rul tiru je sebut 'Wallopsome'.. :) OK la, ni link untuk twitter Rul, selamat berkenalan ye Twitter.. https://twitter.com/#!/al_azrul

p/s : rindu betul dengan blogging ni, 8 bulan derr tak update, lama tu.. 'excited'..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

1 comment:

Wadi AR said...

tahniah dah ade tuwitt