Draw Something vs UNO Boost

Bosan? Boring? atau lain-lain yang sama maksud dengan "tak tahu nak buat apa" bila ada 'masa free'!.. Ye la, kadang-kadang rasa juga macam tu, rasa 'free' sangat, banyak pula la kan masa 'free'.. bila banyak 'sangat' masa tu, "so, kita enjoy", macam Nora Danish cakap macam dalam sitkom Puteri.. ;)
OK, Rul sekarang tengah 'excited' sangat dengan game Draw Something, tapi bukan untuk 'phone version', kali ni versi Facebook.. Ye Facebook, tahu kan apa maksud Facebook, yakni 'Muka Buku' / FB.. Kalau versi phone game ni nama Draw Something, untuk versi Facebook ada tukar sikit, dipanggil Draw My Thing.. tukar sikit je nama tu, tapi bunyi sebutan macam lebih kurang sama..

Untuk info la kan, Rul bukan la 'kaki game' atau gamer, kadang-kadang layan juga 'game' ni, sekali-sekala jadi kanak-kanak sikit.. Lagi pun, game bukan untuk 'budak kecik' je, orang 'tua' pun main apa..:) Tapi kan, Draw Something ni memang best la, mungkin ada yang cakap game ni bosan, tapi bagi Rul, Draw Something memang 'wallopsome'..
 Draw My Thing

Facebook dah beli game Draw Something ni dari founder asal, entah berapa 'million' la Mark Zuckenberg tu bayar, sebab tu sekarang Draw Something 'wujud' di Facebook.. Versi Facebook lain sikit dari versi asal, lain sikit je tak banyak sangat perubahan..

Dulu kan sebelum wujud Draw My Thing, Rul pernah juga la kan 'addicted' pada game di Facebook.. corak game sama, yakni bermain secara 'online' dengan 'user-user' Facebook yang lain.. Game yang Rul maksudkan adalah UNO Boost / UNO Beta.. game ni sama la macam game kad UNO tu tapi versi 'online'..
 UNO Boost

Mana yang best antara UNO Boost dengan Draw My Thing? jawapan Rul, dua-dua pun best sebab mampu menguji minda sambil bermain.. kalau UNO Boost perlukan strategi yang baik, Draw My Thing pula kena bijak berteka-teki dan pandai melukis, actually tak pandai melukis pun tak apa, asalkan lukisan tu 'wujud', nama pun 'draw something'.. "Rul tak pandai pun melukis,OK je"..

p/s : Main-main juga, tapi belajar jangan lupa, dan ibadah jangan tinggal.. tapi ingat, kalau main jangan main-main..;) Korang 'cuba try test' main tengok game ni macam mana.. link UNO / DrawMyThing

6 comments:

tyka said...

best main .. tapi bila tinggal satu kad slalu lupe.. haha

http://sitiatikah.com

Shereen Yahya said...

nak try la main game UNO tu , hehe

nabByla said...

apa benda nie rul? bella tatw pun sai bnda nie...

Shamir Idham said...

thankzzz followw~~ dok taiping ke?? saya posting di hospital taiping,,~~~

haha, kat blog ada tulis pasal tennnis?? pandai maen ka??

ainun said...

support u keep blogging
i will come again later :)

Shamir Idham said...

apa lagi,,, jom lawannnn~~